Om Fluid Film

Fluid Film er brukt i hele verden siden 1940-årene.

Ullfett / lanolin-baseoljen gir unike og saltvannsbestandige egenskaper, og brukes på skip, offshore, på gårder, i industri og hjemme. På grunn av de gode rustbeskyttende og ikke minst ruststoppende egenskapene, har Fluid Film vokst seg stor innenfor mange bransjer og bruksområder. Vi erfarer at den virker helt unikt til understellsbehandling, ikke minst på rustne biler.

Fluid Film NAS er svært penetrerende, fortrenger vann og samler ikke skitt. Siden den ikke fordamper eller størkner, er den aktiv og penetrerende over lang tid. Den egner seg derfor svært godt som rustløser og smøremiddel.


  • Fluid Film varer og er aktiv i flere år uten å fordampe eller størkne.
  • Kryper enormt. Fluid Film har hurtig rustløservirkning, samtidig som den kryper over tid. Fluid Film kryper ca.15 cm i alle retninger - gjennom popnagler og falser. Fluid Film "forsvinner" inni wirer.
  • Trekker ikke til seg skitt. Ideell på åpne wirer og kjeder hvor skitt øker slitasjen dramatisk.
  • Fortrenger vann. Fluid Film er svært saltvannsbestandig og er "best i test" offshore, både over og under vann.
  • Mykgjør antirust behandling som er gammel og hard.
  • Fryser ikke. Selv om oljen er tykk, kan sprayboksen brukes i minus 20 ºC. Du får da en liten stråle istedenfor spray.
  • Sprayen er drøy i bruk. Det er vanlig med 70 - 90 % løsemidler, men Fluid Film inneholder ingen bortsett fra drivgassen.
  • Sprayen leveres med forlengerrør i tillegg til spraydysen.
  • Sprayens kuleventil gjør at den kan brukes i alle posisjoner.

Les mer om produkter vi tilbyr her »


Hvorfor velge Fluid Film?

Lanolin er uten tvil det beste alternativet for behandling av understellet om du allerede har fått litt rust.
Ingenting slår naturen! Dette er et naturprodukt som beskytter metallet mot korrosjon.

Det er en vanlig oppfattning at det ikke finnes noe som stopper rust. Heldigvis stemmer ikke dette, og vi tenker at denne uriktige sannheten kommer av at Fluid Film ennå er relativt ny i Norge. Selv om den har vært brukt i hele verden siden 1943 på skip og i offshoreindustrien, har dette vidunderproduktet kun vært tilgjengelig for alle i Norge siden 2012. Fakta er at Fluid Film virker på en annen måte enn tradisjonell antirustbehandling. I stedet for å forsegle, vil Fluid Film trekke helt gjennom rusten og inn i metallets porer. Det størkner aldri og vil derfor aldri flasse og slippe vann og salt til, men ligge som en klebrig og levende hinne på metallet.

Rimelig behandling

Fordi Fluid Film virker selv om det allerede er rust, er det ikke nødvendig med sandblåsing. Man trenger heller ikke å spyle på forhånd eller vaske med løsemidler etterpå. Dette gjør at behandling ved verksted blir billligere.

Det er også mulig å behandle selv, noe som gir en enda rimeligere løsning. Vi leverer alt du trenger til behandlingen så lenge du har en kompressor. Kjøpes hos nærmeste forhandler.

Se våre priser her »

Trekker inn i metallet

Fluid Film NAS er svært penetrerende, fortrenger vann og samler ikke skitt slik som vanlig olje gjør. Den vil ikke fordampe eller størkne, men være aktiv og penetrerende over lang tid. Er det mye gravrust kan den suge til seg all oljen slik at man bør gjenta etter en dag eller to for å mette rusten fullstendig og overflaten forblir våt.

Mykgjør gammel behandling

Fluid Film egner seg godt selv om det er behandlet med andre antirustprodukter tidligere. Fluid Film vil mykgjøre gamle og harde løsemiddelbaserte antirustmidler. Sammen blir de en myk og levende masse, og Fluid Filmen kryper helt inn til metallet.

Miljøvennlig

Fluid Film er løsemiddelfri og har kun 1 % VOC. Den er ikke giftig eller farlig og har flammepunkt på 207 ºC (NAS). Vi kjenner ingen antirustmidler som kan skilte med noe bedre.

Les mer om miljø her »


Vi tar din sikkerhet på alvor. Les mer her »